Historien bag

Fisker & Fernández er historien om en nordjyde og en sydspanier, som mødte hinanden tilbage i 2003 i intet mindre end Aalborg (nej, ikke på Costa del Sol eller Mallorca, men man kunne godt fristes til at tro det…). Faktisk skylder vi en stor tak til Aalborg-sektionen af Erasmus Student Network for, at vi overhovedet mødte hinanden. Fernández var nemlig en udvekslingsstudent, som søgte at opleve en masse kulturelle ting om Danmark, mens Fisker var en aktiv studerende i ovennævnte organisation på samme tid.

Et udvekslingsophold har jo i ordets bedste forstand en slutning, så de næste par år bød på rigtigt mange rejser frem og tilbage mellem Aalborg og Madrid. Dertil skal tilføjes, at internettet er en fantastisk opfindelse, specielt når man har et speciale, der skal skrives færdigt, en kæreste i Spanien, en specialemakker i København og en vejleder i Aalborg. Selvom det lyder en smule kompliceret, gik det hele heldigvis op i en højere enhed, mest på grund en specialemakker med koordinering som naturtalent.

Nu bor vi sammen i Madrid, altså Fernández og jeg (ikke specialemakkeren, men hun kommer heldigvis på besøg). Selv om savnet til Danmark, familie og venner til tider er stort, glæder vi os over, at vi har trodset mange odds og nu er så heldige at have en hverdag sammen…

Reklamer

16 thoughts on “Historien bag

 1. Hvor sejt at du har revet dig selv op med rode og taget chancen i et helt andet land, jeg ville selv ha så svært ved det men har stor respekt for alle i der lukker øjnene et øjeblik og bare springer. Som regel landes der jo på begge ben, hvilket du selv er eksemplet på.

  Og når alt kommer til alt, så gad jeg godt bytte vejrudsigt med dig det meste af året, det er ihvertfald ikke vejrudsigten der holder mig i lille danmark:)

 2. Suk, hvor romantisk egentlig. En skøn mulighed for, at komme ud og opleve verden som den er, uden man skal rende rundt i bambusskørt og lege æselelskende turist på Mallorcas snoede gader.

  Måske har jeg misset noget. Men har det så været muligt for dig, at få job dernede eller er det død svært at komme ind?

 3. Pia, det er en stor beslutning at tage, det at tage springet. Men den føles helt rigtig, og du har ret; i de fleste tilfælde lander man på begge ben.

  Johanna, det er skønt at få lov til at opleve verden som den er, der hvor jeg opholder mig. Dertil skal det siges, at jeg griber alle muligheder for at suge til mig.
  For ikke at gøre historien mindre romantisk, er det faktisk endt sådan, at Fernández og jeg arbejder i det samme firma (dog ikke i samme afdeling!). Jeg fik en let og god start fordi jeg kendte nogen, som kunne hjælpe. Ellers har jeg hørt, at det godt kan være svært et få et godt job hernede. Arbejde var faktisk min største bekymring før jeg flyttede herned, men det gik heldigvis som smurt 🙂

 4. Hey Pernille, jeg vidste ikke du var endt i Spanien. Det er modigt gjort, men jeg er sikker på at når først man er kommet over det første hop, så føles det rigtig.

  Flot blog og spændende historie – jeg har fanget jeres feed, så jeg kan følge med nu 🙂

  Michael, en ESN-Aalborg’er der er endt i Prag

 5. Hej Pernille!

  Vi to vil da gerne give vores “besyv” med.

  Vi følger dig og Fernandez i tykt og tyndt og glæder os over, at alt “flasker” sig for jer i Spanien.

  Var vi i jeres alder, nu er vi 75 og 85, gjorde vi det samme.

  Så glæder vi os desto mere over, at det går andre godt.

  Kærlig hilsen til jer begge.

  Gudrun og Peder, moster og onkel,i Fredericia i Danmark.

 6. Endlig kom der en kommentar fra jer to! Den er jeg meget glad for, ligesaa glad, som jeg er for at vide, at i foelger med, at og i kan lide, hvad i laeser 🙂

  Jeg haaber i har det godt, og selvfølgelig ogsaa en kaerlig hilsen til jer deroppe nordpaa.

 7. jeg snynes det er umødeligt flot gjort og jeg vil give jer min dybeste tallerken vis det ikke var fordi jeg skulle bruge den til morgen maden selvom min morgen mad er dyr har jeg brug for min tallerken håber i forstår hilsen mathias fiisk

 8. Har lige taget et kig på din blog – jeg har set dit navn på flere andre blog´s 😛 Det må være spændende at bo og arbejde i et andet land. Jeg holder mig dog til ferierejser 😉 Kigger forbi din blog en anden dag 😛

 9. Hej med Jer!

  Skønt og inspirerende at følge jer – har kigget med en periode,
  og ville lige efterlade en hilsen fra dansk forår, 7 grader og håbløst savn efter spanske temperaturer, kost og kultur 🙂

  Mange hilsner Camilla

 10. Nu har jeg i et stykke tid fulgt med fra sidelinien, samt set dine jeres kommentarer på flere andre blog’s..
  Jeg har selv en fætter som tilsvarende fandt sin kæreste på næsten samme måde som du beskriver, bare med omvendt fortegn.
  Hun er så godt nok Italiensk… de mødte hinanden i det midtjyske og nu de i Barcelona.. (gad vide om der er et eller andet dragende ved det der land SPANIEN?)

  Nå men jeg har funderet lidt over en ting din/jeres blog? hedder Fiske & Fernández men jeg kan altså ikke mindes at jeg har læst nogle blogindlæg af din bedre halvdel, er det fordi det kun er din blog, eller?

  Nå bare en tanke som jeg var nysgerrig nok til at lufte! 🙂

  ellers skønt at følge lidt med under de varmere himmelstrøg.

 11. Hej spunky 🙂

  Det er sjovt, som man moedes paa de maerkligste steder med mennesker, som man slet ikke vidste var saa fantastiske. jeg har aldrig haft en droem om at bosaette mig i Spanien, men nu hvor jeg er her, saa er jeg godt tilfreds. Der er bestemt noget dragende ved landet, som vi kan laere meget af.

  Fernández hverken taler eller skriver dansk, selvom han selv engang i mellem mener at han goer det. Desuden har han ikke samme trang, som mig til at skrive og fortaelle, han synes nemlig ikke at Spanien er saa sjov og bemaerkelsesvaerdig, som jeg goer. Der med ikke sagt, at han ikke er indforstaaet med alle mine skriverier. Han synes derimod, at det er sjovt. Specielt hvis der i ny og nae kommer et par billeder med af ham 😉 Og saa har jeg jo laant hans navn ogsaa til bloggen, det klinger noget mere end bare Fisker, og beskriver tilmed en smule om, hvor vi befinder os rent geografisk.

  Gode spoergsmaal, jeg kan godt forstaa at du fik lyst til at spoerge, og det er jo ogsaa den eneste maade at blive klogere paa.

  Super fedt at du kan lide at laese, hvad jeg skriver. Det saetter jeg pris paa 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s