Samaná

Lørdag skulle vi på cigarfabrik. Faktisk lidt uden at vi vidste det. Vi troede, at vi skulle på shopping. Det skulle vi sådan set også, men bare en yderst specialiseret form for shopping. Fabrikken var en lille en af slagsen – der sad omtrent seks fyre og rullede. Vi fik tegnet fortalt og blev tilbudt noget at ryge på. Fernández var hurtig og sprang til, mens jeg pænt takkede nej, osen er rigelig for mig. Der kom blus på en hjemmerullet cigar, og vi blev ført videre. Ind i deres butik. Selvfølgelig. Der var masser af rom og cigarer, og man måtte selvfølgelig ryge alt det man ville i biksen.

Tirsdag havde vi meldt os på ekskursionen til halvøen Samaná, som ligger på nordkysten. Vi fløj derop i et lille bitte propelfly, som larmede helt ubeskriveligt. I lufthavnen blev vi gennet op på ladet af en pickup og så gik det eller derud af igennem junglen. Vi gjorde stop i en lille biks, hvor der blev indkøbt Mama Juana – som der også blev skålet i, kokosolie (på gamle romflasker) og 100% kakao totalt økologisk – vi fik også den lokale opskrift på tilberedning af varm kakao. Det smagte absolut himmelsk.

Samaná safari_web
Vi kørte videre til en ranch, hvor vores heste (eller var det mulddyr) ventede. Op i sadlen og så gik det eller op ad bjerget mod vandfaldet El Limón. Der voksede kakaotræer, ananas og papaya langs med stien. Fernández og jeg slugte det hele råt – altså med øjnene. Stien ned til selve vandfaldet var ikke konstrueret til heste, så vi måtte stige af kravle forsigtigt ned af de mudrede stier. Det var det hele værd – sikke et syn der mødte os! Vi hoppede i vandet og svømmede ind under vandfaldet, derinde hvor det næste var umuligt at trække vejret. At ligge der og kigge op, er der noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set.

El Limón de Samaná_web

Turen op ad stien var hård og bestemt ikke for sarte sjæle. Vi kom op, men det kostede kræfter. Op på hesten igen og tilbage til ranchen og spise frokost. Guiderne gav hestene nogle gedigne svip i popo’en – de fornemmede regn og det var med at komme tilbage hurtigt. Og ganske rigtigt, da vi var nået i hus, åbnede sluserne sig, og det regnede som jeg sjældent har set det før. Vi sad under halvtaget og nød de lokale retter, kokosmælk og ananasjuice (med rom selvfølgelig), mens vi sad og så ud på regnen.

Conchita_web
Turen gik videre til øen Cayo Levantado – der hvor Barcardi-reklamen blve optaget – hvor vi igen fik mulighed for at slænge os på de hvide sandstrande og bade i turkisblåt vand. Der var lidt gråt i vejret efter det store regnskyl, men det tilbageholdte os ikke, og vandet var utroligt lækkert. Vi blev shanghaiet af en sælger på ned til båden af en sælger og kom med i sidste sekund med fire malerier under armen. Når jeg tænker tilbage på det, må vi have set ret sjove ud, som vi kom løbende der med malerier, tasker, kameraer og i badetøj. Herefter gik turen i åben pick-up ned til lufthavnen, hvor vi trætte gik ombord på propelflyet og vendte snuderne mod Punta Cana.

Reklamer

6 thoughts on “Samaná

 1. Sikke oplevelser og sikke nogle skønne billeder! Jeg får totalt udlængsel, når jeg kigger med hos dig i disse dage 🙂 Jeg lider vel nærmest kronisk af rejselyst, men indlæg som dette sætter blot mere blus under bålet! Tak for at du deler!

 2. Rigtig hjertelig tillykke Pernille, det lyder bare som det perfekte bryllup og en helt igennem gennemfoert bryllupsrejse ogsaa. Aah, som er det bare skoent at vaere vidne til. 🙂

 3. Lige præcis sådan skal en bryllupsrejse være! Det lyder bare himmelsk og sikke nogle fantastiske billeder. Jeg får vildt meget lyst til at ligge på en palmestrand og drikke cocktails 🙂

 4. Lyder himmelsk…..så gad jeg måske godt gifte mig (igen) men helst med den samme som jeg allerede er gift med….
  Kan se hos Liselotte at du også er vild med pungen. Den har længe været en favorit ting i min samling, men der findes nu andet godt fra Dumpling Dynasty også…..

 5. Lotte, du skal snart faa de kanter oplevet paa jeres rejse! Jeg er overbevist om, at vi skal derover ad igen. Der er saa meget smukt at se paa 🙂

  Tina, din kommentar goer mig glad 😀

  Super, mega dejlig, Madame 🙂

  Groenlandsposten, det kan helt klart anbefaes! 😉

  Karen, man ka jo ogsaa rejse afsted og fejre bryllupsdag 😉
  Jeg er helt og aldeles vild med den pung. Nu mangler det bare, at den kommer med posten 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s