Der er noget om snakken

I Spanien tager man nogle ting med sindsro. Hvad man ikke når i dag, når man i morgen, eller i næste måned. Og hvis der ikke er nogen, som opdager, at man ikke har nået det, kan det være at man slet ikke når det.
På madfronten er spaniere meget traditionelle. Der foregår ikke de store udskejelser eller fravigelser fra bedstemors kødgryder. Det ved man jo hvad er. Dengang jeg lærte Fernández at kende for små seks år siden, var noget nær de eneste light produkter man kunne opstøve i supermarkedet cola light og skummetmælk. Som årene er gået er der kommet flere sager i sortimentet, og på det sidste er udvalget nærmest eksploderet.

oko_yog
Lignende er økologiske værer praktisk talt ikke-eksisterende i spanske supermarkeder. Jeg har indtil for kort tid siden været i tvivl om spaniere overhovedet vidste, at der eksisterer en sådan verden. I dag opdagede jeg ved et tilfælde, at Carrefour nu har lanceret sin egen øko-linie, og at der endda eksisterer light-versioner. Det er lige før at verden er af lave. Men det skal da prøves.

Reklamer

4 thoughts on “Der er noget om snakken

  1. Det lyder alt sammen meget bekendt! Her er tempoet klart et andet, og sund mad, light produkter og økologi indtil for kort tid siden en by i Rusland. Det er det sikkert stadig mange steder udenfor Nuuk, men jeg er faktisk lidt imponeret over udvalget her i byen. Som sikkert kun er her, fordi her er så mange danskere!

  2. Det er helt mærkeligt at læse, at spanierne er så traditionelle og i vores øjne bagud, Fisker. Her bliver økologiske varer mere og mere udbredt – og vistnok også lightprodukter.

  3. Madame, jeg tror det er fordi spaniere oftest kender et familiemedlem, som lige har en lille appelsinlund og nogle hoens, og maaske noget tomatavl – saa faar man sine sager derfra og det er jo i og for sig ret hjemmedyrket. Maaske ikke helt oekologisk, men heller ikke masse produktion, og det maa jo i og for sig vaere nok for dem 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s