Forbundet

Fernández og jeg har været på søndagstur. Vores bryllupsgrafiker bød på kaffe og hjemmebagt kage, og det betød en tur ind over byen og ud på den anden siden mod bjergene i vest. Madrids centrum er omringet af en motorvej M30, mens hele byen er omringet af endnu en motorvej, M40. Desuden går der et hav af motorveje på kryds og tværs, og det kan faktisk godt være lidt at et mareridt at finde rundt i. M30 undgår vi for det meste. Der er en million afkørsler og kørebaner, og vi ender for meste i den forkerte bane med kaos til følge.

underjordisk

I dag tog vi M30 for at krydse ind under byen. Vi kunne nemlig gøre nytte af by pass sur, en forholdsvis ny motorvejstunnel, som tager os under byen og ud på den anden side. Tunnelen er knap 10 kilometer lang og fungerer som en drøm. Faktisk dykker godt 250.000 billister ned i den dagligt. På vej op af tunnelen kører man ind under den ene tribune på Madrids andet fodboldhold Aletico Madrids stadion. Jeg elsker det syn der åbner sig på vej ud af tunnelen.

calderon

Et mastodontisk stadion, som man i løbet af ingenting smutter ind under. Kom ikke at sig, at det ikke er spændende at drøne rundt på Madrids motorveje.

Reklamer

5 thoughts on “Forbundet

  1. Det kunne vi godt lære læidt af i København!

    PS. Hvilken wordpress template bruger du?

  2. Måske man får at se?? Det er i hvert fald dødsmart… i Bruxelles er byen også nærmest hul nedenunder, totalt gennemtrawlet af tunneler. Det har dog den lidt dumme effekt nu, at metroen ikke kan udbygges, da det er umuligt at finde fast grund imellem dem!

  3. Rikke, der er i hvertfald flere som sparer timer hver uge paa den her tunnel, saa mon ikke der er et par storbyer, som kunne laere en smule.

    Tempalten hedder Vigilance 🙂

    Nille, du skal nok faa en tur paa motorvejen 😉 Her er metronettet ogsaa i fuld udbygning, saa for engangs skyld har spanierne vaere smarte. Det kunne vaere mere held end forstand, jeg ved det ikke 😉

  4. Hvor er det smart med de 10 km tunnel! Og dine billeder viser, at det også er en visuel dejlig oplevelse. Er der mon ikke mange, der undgår tunnelen på grund af klaustrofobi? Jeg mindes en stor katastrofe engang i en tunnel under Alperne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s