Romernes by, Astigi

Écija hed under romernes imperium Astigi og var en af de vigtiste byer i Hispania Baetica, den iberiske halvø. Hispania Baetica var inddelt fire Conventus, hvor af Écija udgjorde Conventus Astigitanus.
Da Écijas borgmester for nogle år siden besluttede at omlægge byens Plaza de España for at grave ud til en kæmpe parkeringskælder under den, dukkede der pludselig en hel romersk landsby op. Det forlængede byggeriet betydeligt og betød også forandringer i designet. Den nye Plaza de España eller El Salón, som byens borgere kalder den, har aldrig helt fundet vej til deres hjerter.

amazona

Den dag i dag er pladsen igen etableret med en parkeringskælder, som dårlig bliver brugt. Omend ombygget og alt for moderne til byens indbyggeres smag. Resultatet af udgravningen er blandt andet et romersk bad midt på pladsen. Udgravningens mange andre fund udstillet på et af byens museer, hvor der der kan læses om og se billeder fra udgravningen. Museet giver også indsigt i romernes store rolle i Écija.

astigi

Museet er flot indrettet i et af byens gamle paladser i byens centrum og bevidnerom, at Écija er en landsby med en næsten uendelig og imponerende historie, som både er influeret af romere, arabere og katolikker.

Reklamer

10 thoughts on “Romernes by, Astigi

  1. Nu måtte jeg altså ind og læse lidt mere om den by – på den spanske Wikipedia… så jeg missede noget af det 😉
    Men det er jo en fascinerende historie – jeg ville absolut ikke have noget imod et romersk bad nede på min lille plads… og så lader de til at have en del specielle desserter og egnsretter? De får en alletiders rejse Jeres bryllupsgæster!

  2. Spændende læsning! Nu kan vi jo allerde nu begynde at nyde den sight-seening vi skal opleve inden brylluppet! Jeg er lige ved at tro, at du måske kender byen og området bedre end Sergio. Måske kan du vise og fortælle ham noget, som han ikke ved om sin egen hjemegn! Sådan er det jo nok i alle områder, vi er ikke turister i vores egen by. Det skal bare være der, når vi kigger ud af vinduet. Håber han får øjenen op for alt det smukke i barndomsby.

  3. Mutti, tro mig – det goer jeg ikke. De kender alle byens historie til hudloeshed, og den med romerne er de rigtigt stolte af. Flere af byens forretninger bruger Astigi i deres navn.

  4. Største problem er, at jeg intet tåler noget af det spanske – altså vin. Og DET er ikke sjovt, når man ikke drikker øl, men det skulle være sundt, at drikke vand – hmmmmmm 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s