Helligdagskaotisk

Naar det kommer til helligdage er Spanien et stort kaos, men paa den gode og lidt sjove maade altsaa. Der er nemlig nationale, regionale og mikroregionale helligdage. Det vil sige, at der er helligdage, som er gaeldende for hele landet, dernaest er der regionale helligdage, som kun er gaeldende for den individuelle religion eller comunidad autónoma, som det hedder paa spansk. I Madrid har vi foreksempel fri paa torsdag, men mine kollegaer i Barcelona har ikke fri, fordi Skaertorsdag ikke er officiel helligdag i Katalonien. Vi har alle fri Langfredag, da det er en national helligdag. Kollegaerne i Barcelona har saa tilgengaeld fri paa mandag, som er officiel helligdag i Katalonien. Vores HR-person sendte lige en husker ud, for at minde alle om, hvornaar de rent faktisk har fri. Inden jeg havde laest emailen, syntes jeg det var lige i overkanten at minde folk om, hvornaar de har paaskeferie, men efter at have laest den, faldt det hele i hak.
Endelig er der det, som jeg betegner som mikroregionale helligdage, hvilket er helligdage som kun er gaeldende i en bestemt by for eksempel. I Madrid by (ikke det udenomgraensende Comunidad de Madrid) har vi fri den 9. november, som er Día de la Almudena – Madrids skytsengel. I aar falder den tilfaeldigvis paa en soendag, og saa har man jo ikke rigtigt fri. Derfor er fridagen flyttet til en anden skytsengels dag nemlig Santa María de la Cabeza, som falder den 9. september.

Smart ikke?

Reklamer

11 thoughts on “Helligdagskaotisk

 1. Hej Pernille!

  Godt, som “Madame” skriver, I har én, der har “styr” på disse helligdage.

  Her hos “vi-to” er der “helligdag” hver dag hele året.

  Men Gudrun har altid et eller andet “på bedding”, der skal laves. Også af mig!!!

  Kan I begge to have en god påske!

  Også en hilsen til “fru og hr. Fisker”, når de snart kommer ned til jer.

  Gudrun og Peder.

 2. Madame, heldigvis er jeg ikke den eneste, som er en smule forvirret. Spanierne er det heldigvis ogsaa 😉

  Vi kvinder har altid et eller andet paa bedding, som skal laves, saadan er det bare 😉
  En rigtig god paaske til jer to ogsaa!

 3. Hihihi – det er vist meget godt, at I har en til at huske Jer på tingene! Det er da lidt indviklet!!! Men dejligt, at du/I har en lang påskeweek-end forude!

 4. Hej,

  jeg skriver fordi jeg påtænker at tage til Madrid med 5-10 andre i starten af april, dvs. i påsken, for at danse flamenco. Har alle butikker lukket både torsdag, fredag, lørdag, søndag og mandag i år?

  På forhånd tak for hjælpen
  Katrine

 5. Hej Katrine,

  Jeg vil mene at lørdag er åben hele dagen (til kl. 21-22 i centrum) og mandag ligeledes. Mandag er nemlig ikke helligdag i Spanien. De andre dage er alt temmeligt sikkert lukket…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s