Hovsa…

spanish-flag-round.jpgSpanien har været under Francos diktatur indtil for cirka 30 år siden, og der er ingen tvivl om, at det har sat sit præg på de folk, som har oplevet dette diktatur på egen krop og sjæl. Men det er absolut heller ingen hemmelighed, at der stadig er Franco-tilhængere tilbage her i landet. Dog skal det slåes fast, at flertallet af spanierne helt klart tager afstand til tiden med diktatur, jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at de har udnyttet deres frihed fuldt ud og skabt det bedste for dem selv, og det er jo i sig selv ret imponerende og inspirerende.
De seneste par dage har Spaniens præsident, Zapatero, været på officielt besøg i Senegal, og ved den lejlighed er der opstået en mindre krise. De officielle myndigheder i Senegal havde nemlig hejst det spanske flag, som det så ud under Franco, og ikke det nutidige flag med kongens våbenskjold på (begge flag er ens på nær våbenskjoldet). Det skal lige nævnes, at det spanske flag ikke betyder det samme for spaniere, som Dannebrog gør for danskere. Det spanske flag er for de fleste et minde om Franco, facisme og nationalisme, men det gør jo ikke den fejltagelse mindre tåbelig. Denne lille fadæse har selvfølgelig skabt røre blandt mange spaniere, som ikke bryder sig om, at blive associaseret med en diktator, og hvad gør man så, når en eller anden senegalsk tumpe laver sådan en no no.
Det er heller ikke så hulens smart, at man i Senegal ikke lige har tjek på sådanne ting. Det eneste man kan konkludere er, at Senegal enten ikke har fulgt med i verdens gang de sidste 30 år, eller at det er utroligt lang tid siden, at Spanien har aflagt officielt besøg i landet….

P.S. Det er det nutidige spanske flag, som er på billedet…

Reklamer

6 thoughts on “Hovsa…

 1. Hej Pernille

  Du bør virkelig samle alt dette til en bog en dag. Du skriver fantastisk. Jeg er hjmme syg i dag (ondt i halsen og ingen stemme!) og sidder og griner af dine oplevelser og iagtagelser.

  See you in AA til jul.

  Charlotte

 2. Hej ven

  Tilslutter mig ovennævnte komplimenter. Jeg grinede min bare … i laser i dag. Ikke mindst pga dette in-put om flaget, men også pga den om bladselleri. Desuden er der en lille ord-leg i den om ens personlige sfære, men det vil jeg ikke kommentere mærmere; den var bare morsom, fordi begge ord godt kan bruges i sammenhængen…Forvirret?!? Skidt, det er godt det samme.

  Vi snakkes.

  Knus

  Signe

 3. Hall…. zzzzzzzzzzzz!! 😉

  Så synes jeg det er langt mere relevant at blogge om det faktum, at på det punkt, der er præcis på den anden side af jorden i forhold til Madrid, ligger lige i nærheden af noget, der hedder Dannevirke.. crazy tilfælde eller…

  Prøv selv med Find the Opposite Tool. Se mere på http://www.zefrank.com/sandwich/tool.html

  Og snyd ikke dig selv for en herre griner video http://www.zefrank.com/theshow/archives/2006/05/051606.html

  “As I lay this bread on the ground…”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s